Dit zijn de meest gegeten oesters in Nederland.


Soort Smaak Prijs Seizoen Herkomst
Creuses (Japanse oester) zilt en fris gemiddeld winter Nederland (Zeeland)
Fine de claire zoet, vol en vet laag hele jaar Frankrijk
Gillardeau vol en vlezig hoog hele jaar Frankrijk
Platte stevig en ijzerachtig gemiddeld winter Nederland (Zeeland)


Welke oester kan ik het beste nemen als ik nog nooit een oester heb gegeten?

De fine de claire oester heeft een licht zoetige smaak en is niet zo vlezig.


Zoekt u inspiratie wat u met een oester kunt doen? Doe uw voordeel met deze oester recepten.

  • Met vers gemalen peper, heeft niet meer nodig volgens Julius Jaspers;
  • Met wat citroensap;
  • Sojasaus met rode peper, bosui en wakame;
  • Halve theelepel gin en een plakje komkommer;
  • Wasabi met soja en sushi azijn;
  • Karamelliseer wat suiker, voeg wat sap van een passievrucht toe, halve theelepel op een oester en maak het af met een beetje geraspte pure chocolade;
  • “Rockefeller” gratineren met knoflook en Parmezaanse kaas;
  • “Bloody mary” tomatensap, bleekselderij, wodka en een klein beetje tabasco.

Of maak eens een vinaigrette!

Snipper een sjalot, in de pan met rode wijnazijn en wat rode wijn. Dan een blaadje laurier en vers gemalen peper, opzetten en ongeveer een/derde van het vocht laten verdampen. Laat afkoelen en voeg een theelepel per oester toe.


Hoe maak je een oester open?

Dat begint met goed gereedschap, een oestermes. Een oestermes heeft een scherpe punt, een stevig lemmet en een zwaard ter bescherming.
Klik hier voor een stap voor stap uitleg of bekijk hieronder onze video.

 


Wilt u heerlijke oesters online kopen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. U kunt uw oesters bestellen en door ons in heel Nederland en België te laten bezorgen of u haalt de oesters bij ons op.

Bestel direct!